Hazardní-Hry.eu
Hazardní hryKurzové sázení › Kalkulátory

Kalkulátory pro kurzové sázení v Excelu

Připravili jsme pro vás několik kalkulátorů v aplikaci Excel, které vám mohou zpříjemnit sázení a usnadnit rozhodování při kurzovém sázení. Vyzkoušejte například kalkulátory výhodnosti sázkového kurzu, marže sázkové kanceláře nebo si zjistěte pravděpodobnost výhry vsazeného tiketu z celkového kurzu.

Kalkulátor výhodnosti sázkového kurzu (Excel)

Máte někdy pocit, že vypsaný kurz na určitou sázkovou příležitost je příliš vysoký, a že z vašeho pohledu je to mnohem větší „tutovka“? Můžete si to ověřit pomocí našeho excelového kalkulátoru. Umí porovnat sázkové příležitosti, kde jsou možné pouze dva výsledky (typicky jde o tenis, případy, kdy postupuje jen jeden tým atd.), ale i tři výsledky (většina kolektivních sportů s výsledky výhra domácích, remíza, výhra hostů).

Do tabulky stačí zadat pravděpodobnosti, které jednotlivým výsledkům přisuzujete, a kurzy, které vypsala sázková kancelář. Dozvíte se verdikt, zda je vypsaný sázkový kurz pro vás výhodný s ohledem na předpokládanou pravděpodobnost. Excel toho za vás spočítá ale ještě mnohem více.

Kalkulátor výhodnosti sázkového kurzu (Excel)

Příklad

Sázková kancelář vypsala na fotbalové utkání následující kurzy:
1 – výhra domácího týmu: 1,8
0 – remíza: 3
2 – výhra hostů: 4,5.

Takto vypsané kurzy dávají sázkové kanceláři marži 10 %. To je důležitý údaj, který musíte vzít také v potaz, vysvětlen v kontextu bude níže. Chcete-li se dozvědět více, přečtěte si, jak se počítá marže. Dále z těchto údajů můžeme určit, že bookmaker sázkové kanceláře přisuzuje domácím 50procentní pravděpodobnost výhry, na remízu dává 30 % a na vítězství hostů 20 %.

Vy ale odhadujete, že šance domácího týmu na vítězství je 60 %, na remízu 25 % a na vítězství hostů 15 % (součet pravděpodobností v obou případech musí být vždy roven 100 %). Na základě těchto pravděpodobností vám Excel spočítá tzv. férové kurzy (je to stejný princip, jako u sázkové kanceláře, ale marže je nulová).

Férový kurz na výhru domácích, podle vaší pravděpodobnosti, je 1,67 (= 1/0,6 či 100 % / 60 %). Kurz vypsaný sázkovou kanceláří 1,8 je o 8 % vyšší, což je pro vás výhodné (za předpokladu, že máte lepší odhad než bookmaker). Avšak je nutné vzít v úvahu ještě marži sázkové kanceláře, která jí dává výhodu a vyšla na 10 %.

I kdyby byl váš odhad lepší než bookmakerův, má nad vámi stále výhodu 10 % – 8 % = 2 %. Excel proto sázku vyhodnotí následovně: „Vypsaný kurz je sice vyšší, ale nepřekoná marži o 2 %.“

Pokud by se vám podařilo najít sázkovou příležitost, kde je kurz vyšší i s ohledem na marži, Excel ji vyhodnotí jako „Vypsaný kurz je pro vás výhodný, překoná i marži o … %“. To je i strategie k úspěchu – hledat vysoké kurzy s co možná nejnižší marží sázkové kanceláře (která hraje proti vám)!

Kalkulátor si můžete stáhnout kliknutím na ilustrační obrázek nebo na odkaz níže.

Kalkulátor marže sázkové kanceláře (Excel)

Marži sázkové kanceláře vám spočítá i Kalkulátor výhodnosti sázkového kurzu výše. Nechcete-li se ale „trápit“ zadáváním dalších údajů, můžete využít zjednodušený, na tento účel zaměřený, Kalkulátor marže sázkové kanceláře. Opět funguje pro sázkové události se 2 i 3 možnými výsledky.

Kalkulátor marže sázkové kanceláře (Excel)

Kalkulátor si můžete stáhnout kliknutím na ilustrační obrázek nebo na odkaz níže.

Kalkulátor pravděpodobnosti výhry tiketu ze zadaných kurzů (Excel)

Rádi sázíte hodně sázkových příležitostí na jeden tiket a šroubujete výsledný kurz nahoru? Možná by vás zajímalo, jakou pravděpodobnost výhry přisuzuje vašemu tiketu bookmaker sázkové kanceláře. Pomocí Kalkulátoru pravděpodobnosti výhry tiketu v Excelu si to můžete spočítat!

Kalkulátor pravděpodobnosti výhry tiketu (Excel)

Kalkulátor si můžete stáhnout kliknutím na ilustrační obrázek nebo na odkaz níže.

Mohlo by vás také zajímat